Клинично ателие 2020 – 2021, Втори семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на  предварително подготвени за представяне случаи от психотерапевтичната практика на широк кръг от специалисти. Втори семестър на Клиничното ателие през учебната 2020 – 2021 година ще започне през месец януари. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). Таксата участие е в размер на 80 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева. Поради пандемията от COVID-19 и противоепидемичните мерки предвиждаме първите две или три срещи да се проведат онлайн, в платформата ZOOM. С тази цел е важно заявката за участие да се подаде предварително – поне два дена преди определената дата на срещата. Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. 

Lire la suite : Клинично ателие 2020 – 2021, Втори семестър - София

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021 Втора среща

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021 

Предстои втората среща на Клинично ателие-Пловдив.

Кога- 31.03 /сряда/ от 16.30 до 18.30ч.

Къде- гр. Пловдив, ул. "Булаир" 26 /офисът на Константин Бандеров /

Гост- ВЕСЕЛА БАНОВА- клиничен психолог, практикуващ психоаналитик в София, доктор по социология, член на управителния съвет на БОЛП, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа, терапевтичен директор в Сдружение "Дете и пространство".

Lire la suite : Клинично ателие – Пловдив 2020/2021 Втора среща

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021 

Предстои провеждането на четири срещи, които се организират с подкрепата на Българско общество за лаканинаска психоанализа. Лаканианската общност в град Пловдив от 2012-та година до сега извървя дълъг и последователен път в своето психоаналитично развитие. В следствие на личната анализа, участие в картели, семинари и клиничните работни дни на Българско общество за лаканинаска психоанализа нашите колеги откриха, че наред с различните си желания имат едно общо и то е да обсъждат опит от клиничната си практика. Така се се роди идеята да бъде организирано Клинично ателие - Пловдив, което е продължение на психоаналитичното развитие на колегите ни с лаканианска ориентация в Пловдив и е разпознато като дейност на БОЛП.

Lire la suite : Клинично ателие – Пловдив 2020/2021

template-joomspirit