КЛИНИЧНО АТЕЛИЕ съществува от 2010 година, когато започват неговите първи срещи. Чрез тази своя дейност Българско общество за лаканианска психоанализа отвори пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа. То е насочено към широк кръг специалисти, които имат клинична практика, но така също и работят в различни социални и образователни институции. По време на срещите се представят два предварително подготвени текста на случаи. Всеки един текст на случай се въвежда чрез коментар на водещите на Клиничното ателие, които ориентират клиничната дискусия на участниците.
 От 2016 година Клиничното ателие в София се провежда със следната структура – то има общо 10 ежемесечни срещи, които са разделени на два семестъра през годината между септември и юли. Всяка среща има продължителност от 90 минути. В началото на всеки един семестър БОЛП разпространява покана и информация за петте предстоящи срещи и съответно определените дати. Необходимо е предварително записване като възможността включва абонамент за  5 поредни срещи или участие в отделна среща.
През 2019 година БОЛП подкрепи организирането и провеждането на Клинично ателие-Пловдив, което има 4 годишни срещи с гост-водещ на Клиничното ателие. На 30 май 2023г., с подкрепата на УС на БОЛП, започва провеждането на „Клинично ателие-Русе“, което предвижда 5 присъствени срещи годишно, насочени към дискутиране на въпроси от клиничната практика на широк кръг специалисти. Водещ: Милена Попова - психолог, член на БОЛП, с участието на д-р Биляна Мечкунова - детски психиатър, практикуващ психоаналитик, председател на УС на БОЛП.

Повече информация може да получите на електронните адреси на БОЛП: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Клинично ателие – Пловдив 2023 - 2024 - Първа среща

Здравейте, колеги!

Предстои първа среща на Клинично ателие - Пловдив за учебната 2023-2024г.

Кога- на 29.11 /сряда/ от 16.00 до 18.00ч.

Къде- гр.Пловдив, ул. „Булаир“ №26.

 

Гост- Весела Банова (заместник - председател на УС на БОЛП) – клиничен психолог, практикуващ психоаналитик в София, доктор по социология, член на управителния съвет на Българското общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа, терапевтичен директор в Сдружение „Дете и пространство”.

Ще бъдат представени и коментирани два случая.

Прочети още: Клинично ателие – Пловдив 2023 - 2024 - Първа среща

Клинично ателие – Пловдив 2023 - 2024

Клинично ателие - Пловдив продължава да се провежда и през новата учебна 2023-2024 г.

Предстои провеждането на четири срещи, които се организират с подкрепата на Българско общество за лаканинаска психоанализа. Те ще се провеждат на следните дати:

29.11.2023;   31.01.2024;   27.03.2024   и    29.05.2024г.

Тази учебна 2023/2024 година Ви каним да ориентираме теоретично конструирането на представяните случаи и клиничните обсъждания в ателието с посоката, зададена от предстоящото събитие в Школата- темата „Клиника на погледа“ за подготовка за Конгреса на Новата лаканианска школа, Дъблин 11-12 май 2024 година  https://www.amp-nls.org/. Повече информация и преведения на български аргумент за Конгреса може да намерите на интернет страницата на БОЛП http://sbpl.bg

Прочети още: Клинично ателие – Пловдив 2023 - 2024

Клинично ателие 2023 – 2024, Първи семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от практиката на широк кръг от специалисти.

Тази учебна година 2023/2024 Ви каним да ориентираме теоретично конструирането на представяните случаи и клиничните обсъждания в ателието с посоката, зададено от две предстоящи събития в Школата. Първата ориентираща тема е „Всеки е луд“ – XIV-ти конгрес на Световната асоциация по психоанализа, 22-25 февруари 2024 година / https://congresamp2024.world/ и темата „Клиника на погледа“ за подготовка на Конгреса на Новата лаканианска школа, Дъблин 11-12 май 2024 година / https://www.amp-nls.org/. Повече информация и преведените на български аргументи за двата конгреса може да намерите на интернет страницата на БОЛП http://sbpl.bg/index.php?lang=bg

Прочети още: Клинично ателие 2023 – 2024, Първи семестър - София

template-joomspirit