Събитие на „Библиотеката на БОЛП“ - Как започва една психоанализа?

Събитие на „Библиотеката на БОЛП“

Как започва една психоанализа?

22 октомври, събота, 15.00 – 17.30

Залата на ул. Лайош Кошут 28

 

БОЛП възобновява срещите под надслов „Психоанализа, общество и култура“ като събитие, организирано под знака на „Библиотеката на БОЛП“. 

Библиотеката на БОЛП съществува от учредяването на „Фройдистко поле България“, чиито приемник е Българското общество за лаканианска психоанализа. Една от основните дейности на сдружението, освен семинарите, лабораториите и картелите, е събирането и съхраняването на книги и списания, които в тези първи години (от 1999 година) Джудит Милер, като председател на  Фондация фройдистко поле, лично даряваше на библиотеката на българската група. Повече информация за дейността и мисията на Фондация Фройдистко поле може да прочетете на страницата на Световната асоциация по психоанализа https://www.wapol.org/en/campo_freudiano/Template.asp.

„Психоанализа, общество и култура“  има своите три срещи, проведени по време на Клиничните работни дни на БОЛП между 2017 и 2019 година. Бихме искали да продължим да поддържаме това пространство за разговор, което дава възможност да дискутираме актуални теми и въпроси от живота в обществото и културата, ориентирани от психоаналитичната теория и съвременните клинични и теоретични въпроси, които през публикациите в книги, списания и филми под егидата на Фройдистко поле, намират своята връзка с българската група.

22 октомври, 15.00 – 17.30

„Как започва една психоанализа?“

Представяне и дискусия след прожекцията на документалния филм на Джудит дю Паске от 2003 година "Нашите безпокойства". Един филм за първата стъпка към среща с психоаналитик и разказа на шест човека, които поемат риска да говорят за това.

Филмът е на френски език с английски субтитри.

 

Очакваме Ви!

За участие в събитие на Библиотеката, което ще се проведе присъствено в залата на БОЛП на ул. Лайош Кошут 27 е необходимо предварително да заявите своето участие отново на имейл адреса на БОЛП Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Срок за записване 15 октомври 2022 година.

template-joomspirit